martes, junio 27, 2006

Dicotomía




Dicotomía.
(Del
gr. διχοτομία).
1. f. División en dos partes.

Así está la sociedad Valenciana, unos quieren que venga el Papa, otros están en contra de la visita del pontífice. Y lo mejor, unos se dedican a llenar de pancartas las ventanas de Valencia, y los otros de banderas vaticanas, por lo que la ciudad está de lo más colorida. Bien es cierto que en el barrio del Carmen ganan por goleada las fachadas con banderas de Jo no t'espere, mientras en otros barrios como el de Abastos o Ángel Guimerà están llenitos de banderas vaticanas. Me recuerda a Italia, con sus balcones llenos de banderas de la paz en plena guerra de Iraq, la única diferencia es que entonces había una sola postura en los balcones, mientras que ahora, la sociedad está dividida.

A ver si cuelgo alguna foto de los balcones, porque hay en edificios donde unos vecinos muestran su apoyo a Benedicto, y otros su disconformidad con la visita. Seguro que los momentos ascensor, son de lo más entretenidos.

17 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Al respecto hay otro debate, por lo menos en los ascensores de mi comunidad de vecinos, el debate del dinero que tú has tocado alguna vez en tu blog, a saber:

Unos defienden el gran gasto en los fastos de la visita del Papa con el retorno de la inversión realizada en forma de la gran proyección que para Valencia significa este acontecimiento.

Otros que sabemos cuan grande es el gasto público -y que hasta los derechos de TV se los ha quedado el Vaticano- nos preguntamos con asombro ¿de dónde sacan los duros los países del llamado tercer mundo cuando un Papa los visita? aún más, si esos países no tienen para pagar los gastos de este tipo de visitas...en qué queda su proyección internacional? ¿en qué a nosotros los valencianos nos van a ver la cara de "primos" por el mundo?. Pringaos.

Ben cordialment

1:06 p. m.  
Blogger hoeman said...

A mi sinceramente me "la suda" que vanga on no, ni estoy a favor ni en contra. Pero me molesta que se corte una gran calle 2 meses antes de que venga... somos nosotros los que nos tenemos que comer el tráfico!!!

1:38 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

VISITA PAPA: L'Exèrcit ha començat la instal.lació de tres hospitals de campanya per atendre situacions d'emergència excepcionals durant el cap de setmana que el Papa estiga a València

Són semblants als que utilitzen els militars en les actuals missions de Kòsovo o l'Afganistan.

Un dels hospitals estarà instal.lat en les proximitats del quarter de l'Albereda, un altre a les proximitats del centre comercial de l'avinguda de França i el tercer al marge del Llit del Túria contrari al lloc on està ubicat l'Altar.

Estes tres unitats serviran per a completar la xarxa d'entre 50 i 60 punts de socors que la conselleria de sanitat instal.larà al llarg del llit del túria. Només actuaran en situacions excepcionals, com explica el comandanat militar de València, el militar José Luis CAllejo.


Esta es una noticia de portada en los informativos de radio 9. La pregunta que me hago es ¿No se están pasando un poquito?

Ben cordialment

2:45 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Pero mójese, maestro Incensurable... Qué es lo que ha colgado usted de su balcón?

4:35 p. m.  
Blogger Sota said...

Upppps... El anónimo era yo, claro.

4:37 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Sincerament, no crec que cap persona estiga obligada a triar entre una posició o l'altra. A mi m'han vingut alguns amics amb la intenció de convidar-me a penjar una banderola del "Jo no t'espere", i els he dit que no, que gràcies però que jo campanyes en negatiu no. Es molt fàcil penjar la banderola, però amb això què guanyes? Canvies alguna cosa? Es tracta de fer vore que tota Valencia és anticlerical? Es tracta d'una "pataleta" contra el govern del PP promoguda secretament per la masoneria i el PSOE? A mi tot això no m'interessa. Preferisc continuar treballant pel meu barri des de l'associació de veïns, amb problemes concrets, que et trobes a peu de carrer; i pel món des de Greenpeace, combatint l'extraordinària estúpidesa d'alguns Governs dominats per les grans corporacions. Preferisc construir. Preferisc, utilitzant el llenguatge propi de l'Església, "donar testimoni de fé" a partir dels meus actes, que es el mateix que donar exemple a aquells que en principi no pensen com tu, i que com a mínim et farà guanyar-te el seu respecte.

Els meus veïns, per posar un exemple, son una família del Opus Dei, i resulta que ens duguem la mar de bé, tot i que jo pense que ells estan equivocats i ells pensen lo mateix de mi. Ells son coherents, i em consta que son bones persones. Jo també sóc coherent amb la meua ideologia llibertaria, tot sabent que en TOTES les religions hi ha coses aprofitables. I jo vinc de col.legi religiós i mai no he perdut l'hàbit de l'oració, cosa que pot sonar molt malament, segons a qui li ho digues. A mi tant em fa, mentre no m'obliguen en un sentit o en un altre. La llibertat individual per damunt de tot.

Ara bé, si em digueu que es que s'estan gastant massa diners en la visita del Papa, jo vos done la raó, però la qüestió és: trobeu de veritat que esta campanyeta de la banderola i la bicifestació nudista i totes les sodomes-gomorres van a canviar alguna cosa? Per a mi son ganes de fer l'indio.

Si de veritat volem que esta societat canvie per a millor i aspire a tindre algun dia uns polítics dignes, i no una quadrilla de bucaneros o zaplaneitors ni lladregots sociates, és donar exemple a través del nostre treball i la nostra coherència.

La societat valenciana està dividida continuament, no només en este tema, Vicent, i això és perquè no pensa per ella mateixa, sinó en funció de les consignes de les dos principals religions actuals: els "mi dinerito" i els "jo también quiero" resentits per no tindre'l (que en quant el tenen es passen a l'altre bàndol).
Eixes dos categories no estan en un partit determinat, sinó que es reparteixen entre els diferents partits, i actuen en funció de si estan en el govern o no. En qualsevol cas sempre estan preparats i a punt.

La visita Papal, per als polítics, no és més que una excusa per a fer-se la foto i arreplegar vots dels creients (als que jo respecte profundament). No n'hi ha més.

I els diners (de tots) que ara s'estan gastant, no son més que una inversió de futur que se suposa es transformarà en vots per a la dreta valenciana.

Els representants del grup "Yo también quiero" estan cabrejats per això, i perque probablement no tindran una mala foto de reclam per a la part de parròquia que necessiten desesperadament per a guanyar unes eleccions. I la monprenen amb el Papa.

Jo em negue a col.laborar amb els uns i amb els altres, per què tan nefastos son uns com ho seran els altres (cas de guanyar algun dia al "Levante feliz", que ho dubte molt). La meua única banderola, si en necessite alguna algun dia, serà una foto de Groucho Marx, o del Gran Wyoming. Cal una miqueta d'esperit crític, companys, i menys borreguerio!

6:49 p. m.  
Blogger Sota said...

Es tracta de fer vore que tota Valencia és anticlerical?

No. Es tracta de fer veure que ty (i per "tu" em refereixo a qui la pengi) no estàs d'acord amb la parafernàlia que rodeja la visita. El qual és absolutament legítim, i en absolut incompatible amb mantenir unes magnífiques relacions amb tothom, independentment de que estiguin d'acord o no amb ella, i molt menys de seguir fent tot el que dius que fas (que chapeu, per altre banda).

Però és que l'entrada està plantejada (i intitulada) com una dicotomia. I en una dicotomia, no hi ha lloc per situacions intermitges, o tot o res. Per això preguntava.

8:22 p. m.  
Blogger Incensurable said...

No me cabe ninguno de los carteles porque ya tengo el de SE VENDE. Y es que estoy de inquilino y los dueños quieren vender, así que en el balcón no cabe nada más. Pero (que quede entre nosotros) en mi balcón seguramente estarían las dos banderas, porque cada casa tiene su guerra "particular". Yo soy de los de John Lennon, imagina un mundo sin banderas... Pero, están tan coloridos los balcones...

11:38 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

A vore, Sota, tu quan tens convidats a casa què fas? Prepares tot un poc, poses flors, arregles pretatgeries, etc.

I quan no esperes visites què fas? Res, m'imagine. Bé,en tot cas m'imagine que no et dedicaràs a penjar cartellets per les balconades amb el nom de tots aquells als que no esperes ni res paregut...Si ho fas es perque realment si que esperes algú. De fet, penges el cartell per a que se n'assabente de que tu existeixes, i de que tu estàs cabrejat pel que siga. És una mica infantil, trobe jo, però és això el que s'està plantejant.

Si la gent té eixes prioritats és perque realment no saben ni on tenen el cap. Ni volen saber-ho, que per a saber què pensar s'estan al que diuen el partit o els mitjans de comunicació. De fet, conec gent que fins que no escolten a Jimenez Losantos pel matí oficialment no tenen opiníó sobre un tema determinat. Si els preguntes abans es fan els suecos i a l'endemà t'arriben recitant de memòria parrafades senceres del radiopredicador. I exactament igual passa en el bàndol contrari, que algú els hi diu que lo de panjar el "Jo no t'espere" del balcó és progre, i allà els tens, desvanits amb les seues banderoles i de nou a escoltar-se al Gabilondo i a riure-li les gràcies a la troupe d'humoristes pro-PSOE.

El PPsoe és un càncer que idiotitza allà per on passa. A uns els idiotitza en blanc i negre, i als altres en technicolor, perquè són més moderns. Al final tots igual d'idiotes.

Salut!

12:35 a. m.  
Blogger Shiba said...

No estoy a favor de la Iglesia católica, ni de su mensaje.

11:29 a. m.  
Blogger Sota said...

Joan, què hi té a veure la política amb això? Jo, al menys, estava parlant de parafernàlia para-religiosa. I ja que els anomenes, hi ha tant meapilas al PP com al PSOE, i tant comecuras al PSOE com al PP. No té res a veure.

I sí, quan tinc convidats a casa, procuro ser un bon amfitrió... si els convidats son desitjats. Que no sempre és el cas. I quan no és el cas... bé, a tothom li pot caure un quilo de sal a la sopa o se li pot escapar un alacrà del terrari, oi?

1:54 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Total ens hem quedat sense saber si el Vicentico espera al Papa o no. Cachiiis la mar...


Sota, que estem d'acord, b`sicament, jo parlava en efecte del que suposa per als polítics la visita de Ratzi, perquè no deixen de ser hipotètics vots de l'Espanya beata, i en son molts.

Sobre la parafernàlia catòlica a mi em sembla molt suggerent, sobretot si t'agraden els documentals de la Leni Riefensthal o el sadomaso en general. Trobe que tant Buñuel com Almodovar no podrien estar més d'acord amb mi, i te'n cite dos que no son gens sospitosos de ser afectes a la dreta mesetària. A mi em passa el mateix que a ells amb esta qüestió, d'una banda em produeix repulsió, i d'una altra autèntica fascinació. Com va dir el filòsof Sartre, hem d'aprendre a viure feliçment amb les nostres contradiccions, en això consisteix la saviesa. Hi ha molta gent que s'ajunten amb dones que s'assemblen a sa mare per a poder venjar-se metafòricament pel fet de no haver sigut xiquets estimats. Ahí està, al meu parer, l'arrel de molts maltractaments i violències diverses.

Per a mi l'Església Catòlica sempre ha estat una brutal màquina de repressió i prejudicis, i tanmateix no ha deixat mai de fascinar-me el seu poder de seducció, a través de l'expiació del pecat i de la culpa. No se com s'ho fan, però funciona. Si reprimim els nostres desitjos i purguem les nostres culpes ens guanyarem el cel i el perdó de Deu, perquè quan arribem al món, no ho oblidem, ja estem en pecat pel que feren els carallots d'Adam i Eva, que són collons! El cas és que la gent s'ho empassa, ho interioritza i es passa la resta de la seua vida penant i sentint-se culpable. No és diabòlic, això?

Bé, no pegue més la tabarra que si no l'Incensurable em tirarà del foro per pesat i sermonero. Amén.

6:35 p. m.  
Blogger Johnny Crunch said...

Aprovechando que el Pisuerga pasa por Toledo (¿o era Valladolid?) me meto en la conversación para departir un poco.
Lo de que aprovecho lo digo por el nick que me he cogido que viene a ser una expresión de asombro unida con una exclamación cansancio. O algo así.

El caso es que llevo varios días pasando por las dichosas "obras" -porque parece que van a ampliar el metro- y me quedo asombrado. ¿De verdad es necesario montar todo esto?

Si lo que pretenden es que la misa se oiga en toda Valencia (me refiero a la comunidad entera) entonces sí, es necesario. Porque si yo, que afortunadamente vivo lejos de la X en el mapa (gracias a dios; je, je) estoy seguro que me voy a enterar desde el principio hasta el "podéis ir con dios", no me quiero imaginar qué será de los pobres a los que les han levantado una columna de altavoces que queda justo a la altura de su terraza.

Y si encima es uno de ésos desafortunados que, como digo en mi blog, además les han puesto un servicio móvil en la puerta de su casa y tiene que soportar también olores, estos tres días van a ser inolvidables para unos cuantos "afortunados". Sea.

Hoy he pasado por la Plaza de Zaragoza y he visto unos aseos públicos para personas discapacitadas. Qué bien; han pensado hasta en los que físicamente están limitados. Éso está bien.

Entonces, ¿porqué ponen la puerta de los aseos justo en el borde de la acera? Como no van a tener problemas para subir el pequeño escalón que tiene que subir para entrar en la cabina (ojo con las temperaturas altas, que se convierte en una cámara de gas)pues seguro que han pensado: "se lo ponemos en el bordillo así el obstáculo es más alto".

Qué mala leche. Ya que estamos, pon una luz que se encienda tirando de una cuerda del techo y que se jodan. O se hacen las cosas bien o no se hacen que algunos bares tienen servicios adaptados. He dicho.

Saludos para el que nunca es censurado (qué suerte chico).

9:57 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

a por ellos, oé, a por ellos, oé, a por ellos, oé oé oé. hasta octavos, oé, hasta octavos, oé...

7:04 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Me han encantado los simbolitos de las dos partes. ;)

11:03 a. m.  
Blogger Unknown said...



zhengjx20160613
nike air max uk
toms wedges
true religion outlet store
fitflop shoes
michael kors outlet
tory burch flats
louis vuitton outlet stores
cheap ray ban sunglasses
hollister clothing store
cheap air jordans
fit flops
michael kors outlet online sale
louis vuitton outlet
oakley vault
michael kors handbags
lebron 12
adidas wings
oakley sunglasses
louis vuitton
louis vuitton
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
ralph lauren polo
cheap oakley sunglasses
kate spade
nfl jerseys
ray ban sunglasses uk
ray ban sunglasses
ralph lauren home
toms shoes
michael kors
nike air huarache
ray bans
michael kors outlet online
true religion jeans
coach outlet online
michael kors outlet clearance
coach factory outlet online
insanity workout
jordan 3s

10:15 a. m.  
Anonymous Cara Mengobati Gondok Beracun said...

This information is very useful. thank you for sharing. and I will also share information about health through the website

Cara Menghilangkan Bruntusan
Obat Penyakit Susah Kencing
Cara Mengobati Gabagen
Cara Mudah Mengobati Diabetes
Cara Menyembuhkan Mata Minus
Cara Mengobati Gusi Bengkak

_____________________

8:57 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home